Welkom bij popkoor O Jee

Popkoor O Jee bestaat sinds 5 oktober 1992 en telt momenteel rond 27 gedreven amateurzangers en – zangeressen. De oprichters werden voor de naam van het koor, “O Jee”, geïnspireerd door de typetjes “addere jonguruh” van het populaire duo Koot en de Bie.


In 2007 heeft dirigent Mathieu Smit het roer overgenomen bij O Jee.

Het koor heeft zich met de tijd mee ontwikkeld: mappen weg, meer aandacht voor presentatie en aankleding.

Humor en gezelligheid staan bij O Jee hoog in het vaandel, maar natuurlijk wordt er ook serieus geoefend. Elke week staan enkele nummers uit het repertoire centraal, waarbij elke stemgroep zijn partij intensief doorneemt. De arrangementen worden tijdens de repetities ingestudeerd vanaf bladmuziek. Enige voorbereiding thuis aan de hand van oefenbestanden wordt actief aangemoedigd zodat de liedjes snel eigen kunnen worden gemaakt. 

Voor het instuderen van onze choreografie worden regelmatig 'inspiratiedagen' georganiseerd. Onder leiding van onze choreocommissie wordt dan een hele dag hard gewerkt aan nieuwe bewegingen, opstellingen en zang. Natuurlijk wordt tijdens deze dag de inwendige mens niet vergeten en worden de inspanningen regelmatig afgewisseld voor een gezellig hapje of drankje. 

O Jee is een warm en hecht team. Niet alleen onze gemeenschappelijke passie, het zingen, houdt ons bij elkaar. We ontplooien ook vaak andere activiteiten om de fun-factor hoog te houden. Zoals gezamenlijk concerten bezoeken, een wandeling, discoavond, dobbelspel of een pubquiz waar onze koorleden in groepjes worden uitgedaagd om met hun muzikale kennis de anderen te overtreffen.